recept: Temesvári sertésborda, Kifőzde
Temesvári sertésborda
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szelet sertéskaraj,
2 közepes fej vöröshagyma,
40 dkg vágott zöldbab,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
5 dkg zsír,
só, pirospaprika





A hússzeleteket klopfold ki, sózd, fűszerezd mindkét oldalát, majd forró zsírban süsd pirosra mindkét oldalán. Ezután a húst tedd félre.
A hús zsírjában fonnyaszd meg a kockára vágott hagymát, tedd rá a (sárga hüvelyű) 4 cm hosszúra vágott zöldbabot, sózd meg és párold néhány percig. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd rá a tejfölt, keverd el, majd tedd bele a húsokat és öntsd fel húslével.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá és forrald fel.
Ha nem elég sűrű a leve, amikor elkészült, kevés tejfölben keverj el egy-két teáskanál lisztet, keverd a forrásban lévő ételbe, és közepes lángon forrald pár percig, hogy egy picit besűrűsödjön a leve. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Én nem szoktam savanyúságot enni hozzá, de van, aki úgy szereti.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 párolt rizs
 céklasaláta
 fejessaláta

Forrás: A Bakony étteremben ettem először, és megtetszett.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.07.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:04:37 - 5.1)
Hozzászólások:

szabó sándor (2014-04-14 10:50:00):
Csodálatos!!!!!!!!!!!!!

Megjegyzés a recepthez