Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 szelet sertéskaraj, 2 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg vágott zöldbab, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 5 dkg zsír, só, pirospaprika |
A hússzeleteket klopfold ki, sózd, fűszerezd mindkét oldalát, majd forró zsírban süsd pirosra mindkét oldalán. Ezután a húst tedd félre. A hús zsírjában fonnyaszd meg a kockára vágott hagymát, tedd rá a (sárga hüvelyű) 4 cm hosszúra vágott zöldbabot, sózd meg és párold néhány percig. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd rá a tejfölt, keverd el, majd tedd bele a húsokat és öntsd fel húslével. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá és forrald fel. Ha nem elég sűrű a leve, amikor elkészült, kevés tejfölben keverj el egy-két teáskanál lisztet, keverd a forrásban lévő ételbe, és közepes lángon forrald pár percig, hogy egy picit besűrűsödjön a leve. Sózd meg ízlés szerint. Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Én nem szoktam savanyúságot enni hozzá, de van, aki úgy szereti. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Csodálatos!!!!!!!!!!!!!